Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Influensa Pa Engelska


Influensa På Engelska

Influensa på engelska

Vad är influensa?

Influensa, även känd som säsongsinfluensa, är en smittsam luftvägssjukdom som orsakas av influensavirus. Det är en vanlig sjukdom som drabbar människor i alla åldrar, men den är särskilt farlig för små barn, äldre vuxna och personer med kroniska hälsotillstånd. Symtomen på influensa kan variera, men vanligtvis inkluderar de feber eller frossa, hosta, ont i halsen, rinnande eller täppt näsa, muskelsmärtor, huvudvärk och trötthet. I svåra fall kan influensa leda till lunginflammation, bronkit eller andra komplikationer.

Hur sprids influensa?

Influensavirus sprids främst genom droppar i luften när en infekterad person hostar, nyser eller pratar. Dropparna kan sedan andas in av närliggande personer, eller landa på ytor där de kan överleva i upp till 48 timmar. Människor kan smittas med influensa genom att röra vid förorenade ytor och sedan röra vid sina ögon, näsa eller mun.

Hur man förhindrar influensa

Det finns ett antal saker du kan göra för att minska risken att få influensa, inklusive: * Få influensavaccin varje år. Influensavaccinet är det bästa sättet att skydda sig mot influensa. * Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, eller använd en handsprit som innehåller minst 60 % alkohol. * Undvik att röra vid ögonen, näsan eller munnen. * Undvik nära kontakt med personer som är sjuka. * Stanna hemma från arbete eller skolan om du är sjuk. * Täck hosta och nysningar med en näsduk eller i armvecket. * Rengör och desinficera ofta berörda ytor, såsom dörrhandtag, skrivbord och telefoner.


Comments